Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК

25 лютого 2015, 09:04
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, хто є платником акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами - комітент або комісіонер, якщо продаж підакцизних товарів, що належать комітенту, за договором комісії здійснює комісіонер через власні пункти продажу товарів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Роз'яснено, що згідно з підпунктом 212.1.11 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу платником акцизного податку є суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, що здійснює реалізацію підакцизних товарів.

Відповідно до ст. 1011 Цивільного кодексу за договором комісії одна сторона (комісіонер) зобов'язується за дорученням іншої сторони (комітента) за винагороду вчинити один або кілька правочинів від свого імені, але за рахунок комітента.

Таким чином, платником акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів є комісіонер як особа, яка здійснює реалізацію товарів (у тому числі через власні пункти продажу). Виникнення обов'язку з нарахування та сплати акцизного податку у інших осіб (у тому числі власника товару) ПК не передбачено.

ПРОТЕ:

На цей момент варто звернути увагу, оскільки він досить істотно відрізняється від правил стягнення інших податків, у рамках яких основне податкове навантаження несе комісіонер як власник майна або одержувач основного доходу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини