Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ БАНКІВСЬКІ НОРМАТИВИ

23 лютого 2015, 09:00
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Внесено чергові зміни до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні, що стосуються можливості проведення кредитних операцій.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Завдяки цим змінам дещо доступнішими стануть кредити для підприємств, що мають пов'язані з ними банки, а також для осіб, які і так вже є великими позичальниками.

Йдеться про те, що банкам дозволено перевищувати норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) за умови, що кредит (або боргові цінні папери, що придбавалися банком) забезпечений порукою розміщених на депозитному рахунку коштів позичальника не лише у будь-якій валюті 1-ї групи Класифікатора валют. Раніше діяло правило про те, що таке забезпечення мало бути виражене у валюті кредиту (валюті вкладень у цінні папери).

Аналогічна зміна сталася і у вимогах до поруки, що дає право банку перевищувати норматив максимального розміру кредитів, гарантій та поручительств, наданих одному інсайдеру (Н9).

ПРОТЕ:

Скористатися новою нормою зможуть лише ті, хто досі має депозити у вільно конвертованій валюті (наприклад, у доларах США, євро, швейцарських франках, фунтах стерлінгів).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини