Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОЛІТИКА УКРДЕРЖРЕЄСТРУ

23 лютого 2015, 09:02
249
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Незалежна асоціація банків України звернулася до Міністерства юстиції з приводу повідомлення Укрдержреєстру про початок пілотного проекту з облаштування у відділеннях «Ощадбанку» фронт-офісів. Як запевняють в Укрдержреєстрі, це дасть можливість громадянам отримувати адміністративні послуги у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та реєстрації бізнесу безпосередньо в цьому банку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Така інформація Укрдержреєстру викликала зустрічну реакцію інших банківських установ України, оскільки реформа у сфері реєстрації прав та бізнесу і делегування приватному сектору функції фронт-офісів (за прикладом Грузії) вже обговорювалася серед банків - членів НАБУ й отримала значну підтримку серед банків. «Проте рішення Укрдержреєстру щодо залучення до пілотного проекту лише одного банку свідчить про вибірковий підхід і можливе створення конкурентних переваг на користь цієї установи», - говориться в листі НАБУ.

У Асоціації нагадують, що чинне законодавство визнає антиконкурентними дії органів влади з надання окремим суб'єктам господарювання пільг або інших переваг, які ставлять їх у привілейоване становище відносно конкурентів. Здійснення ж антиконкурентних дій органів влади забороняється і тягне відповідальність згідно із законом.

НАБУ звернулася до Мін'юсту з проханням про запровадження прозорих правил участі банківських установ у зазначеному проекті.

ПРОТЕ:

Хочеться сподіватися, що Мін'юст врахує пропозиції НАБУ, адже це істотно спростить процедуру реєстрації прав на нерухомість.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини