Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБОВ'ЯЗКОВЕ МЕДСТРАХУВАННЯ

20 лютого 2015, 09:04
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало для публічного обговорення допрацьований проект Закону про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з проектом загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування (ОМС) є складовою частиною системи загальнообов'язкового державного соцстрахування. Серед принципів ОМС - солідарність і субсидування, тобто умови страхування не залежать від стану здоров'я і доходів застрахованих осіб.

Передбачається, що до видів медичної допомоги, які фінансуються за кошти ОМС, відносяться:

- медична допомога у зв'язку з хворобою, індивідуальною профілактикою хвороб, травмами, отруєннями та іншими розладами здоров'я, запобіганням загостренню хвороби, переходом гострих хвороб або інших розладів здоров'я в хронічну або важку стадію, і у зв'язку з плануванням сім'ї;

- медичну допомогу у зв'язку з вагітністю, пологами та їх наслідками;

- послуги з видачі у встановленому законодавством порядку відповідних медичних документів.

Конкретні види медичної допомоги, що фінансуються за ОМС, визначатимуться окремим законом, який приймається щорічно одночасно з прийняттям держбюджету.

Передбачається, що ОМС здійснює Фонд медичного страхування України.

У законопроекті говориться, що розмір страхових внесків встановлюється щорічно Верховною Радою.

У МОЗ вважають, що набрати чинності Закон повинен з 1 січня 2018 року.

ПРОТЕ:

Встановлено і перелік послуг, які за рахунок коштів ОМС не надаються. Зокрема, це послуги з надання психіатричної, наркологічної меддопомоги, діагностики та лікування інфекційних хвороб, у тому числі що передаються статевим шляхом та ВІЛ/СНІДу, в державних і комунальних закладах охорони здоров'я; послуги з трансплантації органів; з проведення судмедекспертизи; послуги з надання екстреної медичної допомоги тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини