Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СКЛАДАННЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ

19 лютого 2015, 09:06
193
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС роз'яснила деякі особливості формування податкового кредиту. Про це говориться в листі від 17 лютого 2015 року № 5292/7/99-99-19-03-02-17.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зазначається, що платники, які не включили податкові накладні, складені до 1 січня 2015 року, до складу податкового кредиту відповідних періодів, можуть реалізувати своє право на формування податкового кредиту шляхом подання уточнюючих розрахунків за відповідні звітні періоди.

Усі податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року, і розрахунки коригування до них складаються платниками податку виключно в електронному вигляді, у тому числі складені за операціями з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування, тощо.

За операціями з постачання товарів/послуг, що не є об'єктом оподаткування або місце постачання яких визначено за межами митної території України, податкові накладні не складаються.

Податкові накладні, які складені постачальником товарів/послуг у січні 2015 року і не підлягали обов'язковій реєстрації в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту покупця за січень 2015 року. До складу податкового кредиту наступних звітних періодів такі податкові накладні не можуть бути включені.

Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року і своєчасно зареєстровані в ЄРПН, включаються до складу податкового кредиту того звітного періоду, на який припадає дата їх складання.

Податкові накладні, складені з 1 січня 2015 року, зареєстровані в ЄРПН з порушенням строку їх реєстрації, визначеного п. 201.10 ст. 201 ПК, але не більше ніж на 180 календарних днів з дати їх складання, відносяться до податкового кредиту за звітний податковий період, в якому податкова накладна зареєстрована в ЄРПН. А податкові накладні, не зареєстровані в ЄРПН протягом 180 календарних днів з дати їх складання, не можуть бути підставою для формування податкового кредиту.

Також повідомляється, що якщо платник податків формує податковий кредит за касовим методом, отримана ним податкова накладна включається до складу податкового кредиту того звітного періоду, в якому сталася оплата товару, при постачанні якого було складено таку податкову накладну. Таким платникам податків надано право на формування податкового кредиту протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з їх банківських рахунків.

ПРОТЕ:

Зазначене правило стосується податкових накладних, які були складені до 1 січня 2015 року, а також податкових накладних, складених після 1 січня 2015 року. При цьому якщо постачальник не зареєстрував податкову накладну протягом 180 днів з дня її складання, покупець втрачає право на формування податкового кредиту, у тому числі й у тому разі, якщо він застосовує касовий метод формування податкового кредиту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини