Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОБОТА ЗА СУМІСНИЦТВОМ

18 лютого 2015, 09:02
154
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС у листі № 4979/7/99-99-17-03-01-17 роз'яснила, як нараховується ЄСВ при роботі за сумісництвом на неосновному місці роботи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нагадаємо, що основне місце роботи - це місце, де працівник працює на підставі укладеного трудового договору, де знаходиться його трудова книжка, в яку вноситься відповідний запис про роботу. На осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи.

Робота за сумісництвом у трудовій книжці зазначається окремим рядком. Запис відомостей про роботу за сумісництвом робиться за бажанням працівника власником або уповноваженим ним органом відповідно до Інструкції про порядок ведення трудових книжок.

Для сумісників базою нарахування єдиного внеску є фактично нарахована зарплата незалежно від її розміру. При цьому роботодавець має право отримати від такого працівника підтвердження про місце основної роботи.

Пунктом 2.7 Інструкції передбачено, що у разі потреби власник або уповноважений ним орган видає працівникам на їх прохання завірені виписки з трудових книжок відомостей про роботу.

Приклад нарахування й утримання єдиного внеску із зарплати особи, яка працює за сумісництвом (неосновне місце роботи).

Умова: заробітна плата сумісника в січні 2015 року - 1100,00 грн.

Нараховуємо й утримуємо єдиний внесок:

нараховано єдиний внесок за ставкою 36,76% (умовно) у розмірі 404,36 грн. (1100,00 х 36,76%),

утримано єдиний внесок за ставкою 3,6% у розмірі 39,60 грн. (1100,00 х 3,6%).

ПРОТЕ:

Питання про те, як сплачувати ЄСВ в ситуації, коли сумісник підпадає під умови для застосування підприємством зниженої ставки ЄСВ з фонду заробітної плати, залишається відкритим.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини