Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРЕДИТИ ОВЕРНАЙТ

17 лютого 2015, 09:00
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НБУ переглянув правила видачі банкам кредитів овернайт, дещо збільшивши доступні банкам ліміти грошових коштів. Одночасно ці норми приведені у відповідність з новим Положенням про порядок формування та зберігання обов'язкових резервів банками України та філіями іноземних банків в Україні, яким введено нові терміни.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, з 16 лютого банки під забезпечення держоблігаціями або депозитними сертифікатами НБУ зможуть отримувати до 100% від суми, встановленої згідно з нормативами обсягу обов'язкових резервів за попередній період утримання (тобто знаходження резервів на коррахунку банку в НБУ). Раніше під таке забезпечення видавалося не більше 70% суми обов'язкових резервів, сформованих на коррахунку в НБУ за попередній період резервування.

Ліміт бланкових кредитів, як і раніше, встановлено у розмірі 25% від суми обов'язкових резервів на коррахунку в НБУ за попередній період резервування.

Таким чином, Нацбанк вбиває відразу двох зайців: підвищує потенційно доступний банкам ліміт коштів і підвищує привабливість такого фінансового інструменту, як державні облігації.

ПРОТЕ:

Доступ до рефінансування у вигляді кредитів овернайт так само залежить від наявності у банків власних коштів на кореспондентських рахунках в НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини