Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФІНМОНІТОРИНГ ПО-НОВОМУ

9 лютого 2015, 09:05
198
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 7 лютого змінено правила фінансового моніторингу, який тепер здійснюватиметься на підставі нового Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, згідно із Законом суб'єктами первинного фінансового моніторингу визначено банки, фінансові установи, юридичних осіб незалежно від форми власності, що надають фінансові послуги, а також адвокатів, нотаріусів, аудиторів та осіб, що надають юридичні послуги.

Ще одне з нововведень Закону - запровадження на законодавчому рівні поняття «траст», під яким розуміється юридична особа - нерезидент, що здійснює свою діяльність на підставі довірчої власності, де повірений діє за рахунок і в інтересах довірителя, а також зобов'язується за винагороду здійснювати певні юридичні дії.

ПРОТЕ:

Адвокати, адвокатські бюро й об'єднання на практиці, найімовірніше, не надаватимуть інформацію про клієнтів, оскільки не несуть відповідальності за неповідомлення про правопорушення своїх клієнтів у частині інформації, яка є адвокатською таємницею або стала їм відомою у рамках захисту інтересів клієнтів у судах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини