Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІДКРИТИЙ АМКУ

23 січня 2015, 09:04
248
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет вніс зміни до Положення про порядок подання заяв до Антимонопольного комітету України про попереднє отримання дозволу на концентрацію суб'єктів господарювання (Положення про концентрацію) та до Положення про порядок подання заяв до органів Антимонопольного комітету України про надання дозволу на узгоджені дії суб'єктів господарювання (Положення про узгоджені дії).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Обидва документи доповнено нормою, згідно з якою рішення АМКУ про надання дозволу на концентрацію або узгоджені дії підлягає розміщенню на офіційній сторінці АМКУ в Інтернеті. Якщо в рішенні міститься інформація з обмеженим доступом, то опублікуванню підлягає витяг з нього. Крім того, не публікується інформація, що дає можливість ідентифікувати фізичну особу.

Отже, тепер інформація про плановані та здійснювані угоди з придбання підприємств і часток у них, а також деякі інші дії (на зразок узгодження максимальних націнок тощо), якщо в них беруть участь великі гравці тієї чи іншої галузі, буде набагато доступнішою для всіх охочих.

ПРОТЕ:

АМКУ не уточнив момент опублікування своїх рішень. Тому цілком можливо, що рішення публікуватимуться зі значною затримкою після їх прийняття.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини