Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕКОЛОГІЧНА ІНСПЕКЦІЯ

23 січня 2015, 09:02
148
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко підписав наказ про зміну порядку забору проб вод ізольованого баласту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з наказом збір проб для визначення вмісту таких вод екологічні інспектори будуть здійснювати біля борту під час скидання.

«Нова процедура зробить неможливим безпідставне затримання екоінспекторами судів, що входять в наші порти. Це суттєвий крок на шляху дерегуляції та викорінення корупції у сфері екологічного контролю в портах, адже за безпідставні затримки судна вимушені простоювати в порту, а судновласники втрачати значні кошти. Раніше судно не могло скинути баластні води і почати завантаження товару без висновку екоінспектора. Це зовсім не покращувало імідж України, знижувало конкурентоспроможність українських портів, створювало ґрунт для зловживань і жодним чином не сприяло захисту довкілля, бо баласт у результаті все одно зливається в порту», - розповів Міністр.

Також обмежено 3 годинами час проведення експрес-аналізу баластних вод при проходженні екологічного контролю судами в пунктах пропуску через державний кордон. Забір проб води на борту судна безпосередньо з танків або насосних систем допускається тільки у разі відсутності відповідних суднових документів, передбачених Конвенцією МАРПОЛ 73/78.

ПРОТЕ:

Відповідний наказ набуде чинності тільки після його погодження в Міністерстві інфраструктури та реєстрації в Міністерстві юстиції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини