Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВА МОБІЛІЗАЦІЯ

21 січня 2015, 09:01
147
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрав чинності Закон, яким затверджено президентський Указ «Про часткову мобілізацію» від 14.01.2015.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мобілізація проходитиме протягом 2015 року в три черги тривалістю 210 діб з дня набрання чинності Указом і охопить всі регіони України, за винятком Криму та Севастополя.

Одночасно із призовом, до початку травня буде здійснено демобілізацію військовослужбовців, які проходили службу в зоні АТО за березневою мобілізацією 2014 року.

Крім того, Указ містить низку доручень уряду, силовикам та місцевим органам влади. Так, Кабмін серед іншого повинен буде перевести національну економіку на функціонування в умовах особливого режиму та привести певні галузі, підприємства, установи в стан повної готовності. У свою чергу, силовики будуть відповідальні за демобілізацію своїх співробітників, а також забезпечення їх харчуванням і комплектом польової форми згідно із сезоном під час повернення додому.

Ані чисельність мобілізованих, ані їхні спеціальності Указом не встановлено. Ці рішення прийматимуть керівні органи ВСУ, МВС, Держприкордонслужби і СБУ.

ПРОТЕ:

Роботодавцям потрібно пам'ятати про те, що за мобілізованими співробітниками закріплено гарантії щодо збереження за ними місця роботи (посади) на строк, що не перевищує одного року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини