Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО СТАНДАРТИЗАЦІЮ

5 січня 2015, 09:06
168
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

3 січня 2015 року набирає чинності Закон від 05.06.2014 № 1315-VII «Про стандартизацію».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Закон встановлює правові та організаційні принципи стандартизації в Україні і спрямований на забезпечення формування та реалізації державної політики у відповідній сфері.

Передбачено створення та функціонування національного органу стандартизації, до повноважень якого входитиме:

- організація та координація діяльності з розробки, прийняття, перевірки, перегляду, скасування та відновлення дії національних стандартів, кодексів усталеної практики та змін до них;

- прийняття, скасування та відновлення дії національних стандартів, кодексів усталеної практики та змін до них;

- забезпечення та сприяння співробітництву у сфері стандартизації між виробниками, постачальниками, споживачами продукції та відповідними державними органами;

- заохочення суб'єктів малого та середнього підприємництва до участі в розробці національних стандартів і кодексів, забезпечення доступу зазначених суб'єктів до текстів таких документів.

Розпорядженням Кабміну від 26.11.2014 № 1163-р виконання функцій національного органу стандартизації покладено на державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що у сфері будівництва національні стандарти, кодекси усталеної практики та зміни до них до 3 липня 2016 року, як і раніше, затверджуватиме МінрегіонбудЖКГ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини