Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕКОНСТРУКЦІЯ ФЕРМ

5 січня 2015, 09:02
290
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект № 1548 про внесення зміни до статті 17-2 Закону про держпідтримку сільського господарства (щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект розроблено з метою здійснення держпідтримки середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть отримати часткове відшкодування вартості будівництва і при їх реконструкції. До переліку об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодовано, додано доїльні зали та створені на кооперативних засадах м'ясопереробні пункти.

Зокрема, пропонується встановити, що с/г товаровиробникам відшкодовується до 50% вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (у тому числі водоплавної та індичок), доїльних залів і створених на кооперативних засадах м'ясопереробних підприємств.

Також законопроектом пропонується компенсація в обсязі до 30% вартості закупівлі техніки та обладнання для с/г виробництва, будівництва та реконструкції підсобних підприємств з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що зараз передбачено компенсацію вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів з кількістю великої рогатої худоби не менше 500 голів, свиноматок - не менше 1200 голів та птиці - не менше 1 мільйона голів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини