Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СПРОЩЕННЯ ДЛЯ АГРАРІЇВ

25 грудня 2014, 09:02
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Найближчим часом заплановано прийняття урядової постанови щодо дерегуляції господарської діяльності, зокрема, в аграрній сфері. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За її словами, передбачено скасування (чи запровадження добровільного порядку отримання) карантинного сертифіката. Буде забезпечено прозорий порядок реєстрації засобів захисту рослин. Це дозволить ліквідувати низку корупційних схем в АПК і поліпшить доступ сільгоспвиробників до ресурсів аграрного виробництва.

Також передбачається скорочення строку видачі фітосанітарного сертифіката з 5 днів до 24 годин, що суттєво зменшить витрати бізнесу на простій вагонів і судів. Крім того, заплановано скасування абсолютно зайвого документа - довідки-рахунка при реєстрації сільськогосподарської техніки.

Водночас В. Рутицька повідомила, що очікується подання Кабміном до парламенту пакета законодавчих ініціатив щодо усунення надмірних бар'єрів при виробництві органічної продукції, скорочення кількості умов договорів оренди, врегулювання питання оренди земель особистих підсобних господарств тощо.

ПРОТЕ:

Терміни впровадження цих ініціатив озвучені не були.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини