Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР ЗАХИСТИТЬ ПРАВА ІНВЕСТОРІВ

17 грудня 2014, 09:02
165
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР на своєму засіданні схвалила проект рішення «Щодо запобігання порушенням прав інвесторів та здійснення заходів з уникнення ризиків при здійсненні професійної діяльності на території проведення антитерористичної операції».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ врегулює норми здійснення діяльності торговцями цінними паперами, КУА (компаніями з управління активами), КІФ (корпоративними інвестиційними фондами) і скоординує роботу як самої Комісії, так і інших профучасників фондового ринку в частині співпраці з ліцензіатами із зони АТО.

Зокрема, передбачається створення регулятором відкритого та доступного для ознайомлення всім зацікавленим особам електронного переліку учасників фондового ринку із зони АТО. Такий перелік Комісія після прийняття відповідного рішення опублікує на своєму офіційному сайті та в офіційних друкованих виданнях. При цьому торговцям цінними паперами та КУА, які не змінили свого місцезнаходження із зони АТО на підконтрольну українській владі територію, буде заборонено здійснювати будь-які угоди щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів до того часу, поки вони не змінять своєї реєстрації та не подадуть Комісії відповідні підтверджувальні документи. Також КІФам з території проведення АТО буде заборонено здійснювати будь-які угоди, окрім тих, які пов'язані зі зміною місцезнаходження.

ПРОТЕ:

Більше того, торговцям цінними паперами з території за межами зони АТО, Криму, а також фондовим біржам, Розрахунковому центру та депозитарним установам пропонується заборонити здійснювати діяльність за участю профучасників з підготовленого Комісією переліку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини