Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНТРОЛЬ ЗА ЛІКАМИ

16 грудня 2014, 09:01
160
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Із 16 грудня діє новий Порядок контролю якості лікарських засобів під час оптової та роздрібної торгівлі. Ним регламентуються правила проведення як державного контролю, так і контролю з боку самих суб'єктів господарювання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, вхідний контроль якості лікарських засобів здійснюється уповноваженими особами суб'єктів господарювання (аптек, аптечних складів тощо).

При цьому суб'єкт господарювання зобов'язаний створити ефективну систему якості лікарських засобів, затвердивши план термінових дій, з визначенням заходів, що забезпечують виконання актів органів влади у зазначеній сфері.

У свою чергу, державний контроль здійснюється уповноваженим державним органом шляхом проведення перевірок суб'єктів господарювання на предмет дотримання правил контролю за якістю ліків, а також шляхом проведення лабораторних досліджень якості ліків.

ПРОТЕ:
Окрему увагу необхідно приділити визначенню порядку сповіщення уповноважених осіб про ліки, заборонені до обігу в Україні, незареєстровані ліки, а також розподілу обов'язків співробітників у частині надання інформації контролюючим органам.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини