Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕПОЗИТАРНА ДІЯЛЬНІСТЬ

10 грудня 2014, 09:04
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На одному з останніх своїх планових засідань НКЦПФР прийняла рішення, яким вносяться зміни до Положення про провадження депозитарної діяльності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зазначені зміни стосуються багатьох питань провадження депозитарної діяльності Центральним депозитарієм та депозитарними установами.

Зокрема, розширюються можливості депозитарних установ щодо надання послуг з організаційного та інформаційного забезпечення проведення загальних зборів АТ. Також уточнюються норми щодо порядку прийому документів від юросіб, що відмовилися від використання у своїй діяльності печатки, та переліку документів, що надаються компанією з управління активами для відкриття рахунка в цінних паперах для інститутів спільного інвестування.

Крім того, внесено корективи щодо осіб, які можуть бути зберігачами активів ІСІ, врегульовано питання щодо обліку прав на цінні папери, які є об'єктами комунальної власності. Зокрема, передбачено відкриття на ім'я територіальної громади декількох рахунків у цінних паперах для обліку прав на такі папери, що є об'єктами комунальної власності, пропорційно кількості суб'єктів управління, що виконують функції з управління такими цінними паперами.

Документом також вносяться уточнення щодо порядку проведення на рахунках у цінних паперах облікових операцій при здійсненні розрахунків за угодами з цінними паперами, що мали місце на фондовій біржі без дотримання принципу «постачання цінних паперів проти оплати».

Документ подано на держреєстрацію до Мін'юсту.

ПРОТЕ:

До набрання чинності документом може пройти ще чимало часу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини