Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕФОРМА ЗМІ

5 грудня 2014, 09:01
152
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Раді зареєстровано законопроект № 1123 про реформування державних та комунальних ЗМІ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Автори проекту пропонують здійснити реформування в 2 етапи протягом 3 років. В основі реформ - поступовий вихід держорганів та органів місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ та редакцій.

Як говориться в проекті, рішення про реорганізацію ЗМІ приймається їх засновниками за участю трудового колективу. Управління майном редакцій державних і комунальних друкованих ЗМІ до завершення реформування здійснюється їх засновниками. Держкомтелерадіо повинно скласти зведений список об'єктів реформування на підставі інформації, що надається засновниками ЗМІ.

Вихід держорганів та органів місцевого самоврядування зі складу засновників у разі відсутності державного (комунального) майна в редакції оформляється договором між засновниками та правонаступниками.

У процесі реформування майно (окрім приміщень та земельних ділянок), що знаходиться на балансі редакції (майно, надане засновниками в користування, та майно, придбане трудовим колективом редакції), залишається за ЗМІ, за умови його функціонування, збереження назви, цільового призначення, мови видання та тематичної спрямованості. А приміщення редакцій передаються їм в оренду терміном не менше ніж на 15 років з розміром орендної плати, встановленим для бюджетних організацій.

ПРОТЕ:

Залишається незрозумілим, який ступінь впливу на медіа-простір в Україні матиме новостворене Міністерство інформаційної політики.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини