Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК ВИНА

4 грудня 2014, 09:01
202
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Розпорядженням від 26 листопада 2014 року Кабмін прийняв плани імплементації трьох законодавчих актів ЄС:

- Регламенту Ради ЄС щодо загальної організації ринку вина;

- Регламенту Комісії ЄС про встановлення деталізованих правил для імплементації Регламенту Ради ЄС про спільну організацію ринку вина та програм держпідтримки, торгівлю з третіми державами, виробничий потенціал, з контролю в секторі вина;

- Регламенту Європейського парламенту та Ради ЄС щодо відстежування та маркування ГМО.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, основним завданням планів імплементації регламентів з вина є облік в національному законодавстві положень в частині визначення заходів за екологічними практиками, правилами походження, географічними вказівками, традиційними назвами, а також правилами виробничого потенціалу. Зокрема, з культивації, визначення заходів контролю у сфері виноградарства для підтримки вітчизняної виноробної галузі.

План імплементації Регламенту за генетично модифікованими організмами спрямований на вдосконалення системи відстежування товарів, що містять ГМО, а також продуктів харчування та кормів, вироблених з ГМО, з метою полегшення вилучення таких товарів з обігу.

ПРОТЕ:

Залишається чекати внесення відповідних змін до національного законодавства України. Крім того, не відомо, яким чином імплементація стандартів ЄС вплине на обіг фальсифікату в нашій винній індустрії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини