Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАПИС НОТАРІУСА

3 грудня 2014, 09:05
280
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 26 листопада 2014 року № 662 вніс зміни до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлено, що заборгованість стягується за іпотечним договором, що передбачає право звернення стягнення на предмет іпотеки у разі прострочення платежів за основним зобов'язанням до закінчення строку виконання основного зобов'язання. Для отримання виконавчого напису надається:

а) оригінал нотаріально засвідченого іпотечного договору;

б) оригінал або належним чином завірена копія договору, що встановлює основне зобов'язання;

в) засвідчена стягувачем копія письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання, що була направлена боржнику та майновому поручителю (у разі його наявності), із відміткою стягувача про непогашення заборгованості;

г) оригінали розрахункового документа про надання послуг поштовому зв'язку й опису вкладення, що підтверджують направлення боржнику письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання;

д) довідка фінансової установи про ненадходження платежу.

Крім того, перелік доповнено новим розділом «Стягнення заборгованості на підставах, що випливають з кредитних відносин». Встановлено безспірне стягнення за кредитними договорами, за якими боржниками допущено прострочення платежів за зобов'язаннями. Для отримання виконавчого напису подається:

а) оригінал кредитного договору;

б) завірена стягувачем виписка з рахунка боржника із зазначенням суми заборгованості та строків її погашення з відміткою стягувача про непогашення заборгованості.

Також, згідно зі змінами, на підставі виконавчих написів нотаріусів стягуватиметься заборгованість за аграрними розписками. Для отримання виконавчого напису на нотаріально завірених товарних і фінансових аграрних розписках надається:

а) оригінал аграрної розписки без відмітки про її виконання;

б) завірена кредитором копія письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання, що була надіслана боржнику;

в) оригінали розрахункового документа про надання послуг поштового зв'язку й опису вкладення, що підтверджують направлення боржнику письмової вимоги про усунення порушення виконання зобов'язання.

ПРОТЕ:

З переліку виключено розділ, що регулює безспірне стягнення за чеками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини