Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АВТО ДЛЯ ІНОЗЕМЦЯ

3 грудня 2014, 09:01
909
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 11633/7/99-99-24-01-03-17 ДФС розповіла про митні нюанси при ввезенні на територію України іноземцями-резидентами транспортних засобів особистого користування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Податківці нагадують, що резидентний статус осіб встановлюється Митним кодексом. Крім того, Законом «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» визначено, що перетин кордону іноземцями, які постійно проживають на території України, здійснюється за паспортом та посвідкою на проживання.

Відповідно до пункту 12 Порядку посвідка видається іноземцеві під розписку після пред'явлення паспорта, в якому на останній вільній сторінці проставляється відмітка про отримання посвідки. Зразки таких відміток встановлені додатками 4, 5 до Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання.

Таким чином, визначення резидентного статусу осіб та пропуск на митну територію України транспортних засобів (у режимі тимчасового ввезення) здійснюються за умови дотримання вимог законодавства та з урахуванням відомостей, що містяться в паспортних та інших документах, що надають право на перетин кордону.

ПРОТЕ:

Неподання іноземцем-резидентом посвідки на проживання та паспорта при ввезенні транспортного засобу особистого користування можуть мати ознаки порушення митних правил, відповідальність за які передбачена статтею 485 Митного кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини