Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВІ ГРУПИ

2 грудня 2014, 09:05
269
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР внесла зміни до Положення про консолідований нагляд за діяльністю небанківських фінансових груп, переважна діяльність у яких здійснюється особою, яка отримала ліцензію на провадження професійної діяльності на фондовому ринку. Зміни стосуються процедури визначення та погодження з НКЦПФР відповідальної особи небанківської фінансової групи і почали діяти з 2 грудня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передусім суттєво скорочено строки процедури погодження. Загальний запас часу для НКЦПФР скорочено з 55 робочих днів до 35 робочих днів, тобто практично на календарний місяць.

Крім того, неподання повного пакета документів більше не означає прийняття рішення про відмову в наданні погодження. Замість цього запроваджено нову процедуру залишення документів без розгляду. Вона дозволяє повторно подати на погодження ту ж особу після усунення виявлених недоліків.

Також врегульовано процедуру скасування погодження відповідальної особи у разі припинення небанківської фінансової групи.

ПРОТЕ:

Водночас скорочено строк на подання уточнюючих документів за запитом НКЦПФР. Раніше він становив 10 робочих днів, тепер - всього 3 робочі дні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини