Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СИСТЕМА СТАНДАРТИЗАЦІЇ

1 грудня 2014, 09:05
162
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Уряд визначив спеціалізоване підприємство у сфері стандартизації, яке може виконувати функції національного органу стандартизації - Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

ДП «УкрНДНЦ» є провідною науковою установою у сфері стандартизації з 1991 року (підприємство реорганізовувалося і змінювало назву), має науково-технічну базу, фахівців та практичний досвід у цій сфері. Сьогодні це підприємство серед іншого здійснює експертизу проектів національних стандартів, видання та поширення національних стандартів і є розробником основоположних стандартів національної системи стандартизації.

Створення та функціонування єдиного національного органу стандартизації передбачено Законом № 1315-VII «Про стандартизацію». Діяльність органу буде спрямована на розробку, прийняття, перевірку, скасування або відновлення дії національних стандартів, кодексів усталеної практики.

Створення національного органу стандартизації, зокрема, передбачено і Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

ПРОТЕ:

Чи дозволить це в майбутньому підвищити якість і конкурентоспроможність вітчизняної продукції, чи посилить захист життя та здоров'я громадян? Відповіді на ці питання залежать від безлічі інших чинників, які не обмежуються лише нормативно-правовою складовою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини