Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛІЦЕНЗІЯ НА ЕКСПОРТ ТА ІМПОРТ

24 листопада 2014, 09:04
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінекономрозвитку розробило проект постанови «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2015 рік» з метою формування раціональної структури експорту та імпорту окремих видів товарів і виконання відповідних міжнародних угод України шляхом затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, проектом передбачається затвердження переліку товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсягів квот. Так, планується, що в 2015 році отримання ліцензії вимагають такі зовнішньоекономічні операції, як експорт золота та срібла, газу, кольорових металів та їх сплавів, експорт та імпорт оптичного полікарбонату й обладнання для виробництва дисків для лазерних систем зчитування, озоноруйнівних речовин і товарів, що їх містять, а також імпорт окремих видів товарів з Республіки Македонія у рамках тарифної квоти. Перелік товарів, зазначених у проекті, вноситься з метою забезпечення державного контролю за експортом золота та срібла, створення умов для раціонального використання ресурсів держави, забезпечення енергетичної безпеки країни, ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, а також для вдосконалення механізму державного регулювання операцій з кольоровими металами.

Більше того, за твердженням Мінекономрозвитку, у разі прийняття проекту, суб'єктам зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють операції з ввезенням або вивезенням відповідних товарів, надаватиметься можливість імпорту за пільговими митними ставками у рамках тарифної квоти сільськогосподарської продукції. Також прийняття проекту обіцяє забезпечення сировиною й енергетичними ресурсами вітчизняних підприємств.

ПРОТЕ:

Мінекономрозвитку пов'язує прийняття проекту постанови з подальшим підвищенням якості товарів на споживчому ринку та їх відповідністю міжнародним стандартам. Але робота у напрямі підвищення якості роботи здійснюється вже давно, і навряд чи прийняття чергового акта сприятиме такому підвищенню.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини