Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗОВНІШНЯ РЕКЛАМА

13 листопада 2014, 09:01
136
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держпідприємництво винесло на обговорення альтернативний проект постанови Кабміну «Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами», розроблений Асоціацією зовнішньої реклами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, в проекті дано визначення терміна «заявлене місце» - територія в радіусі 10 м навколо точки, позначеної заявником на фотографії та комп'ютерному макеті.

Розробники проекту пропонують розміщувати рекламу на будівлях. Зазначається, що на територіях, будівлях та спорудах державної та приватної власності зовнішня реклама розміщується з відома їх власників або уповноважених ними органів. Така згода отримується самостійно заявником на розміщення реклами.

Проектом дещо розширено функції робочого органу, створеного в місцевій раді для регулювання діяльності з розміщення зовнішньої реклами. Пропонується, щоб цей орган вів відкриту електронну базу заяв і дозволів на розміщення зовнішньої реклами, а також міг анулювати дозволи.

Проектом відкориговано положення з оформлення за участю окремих держорганів дозволу на рекламу. Зокрема, введено норму про мовчазну згоду таких органів, якщо у встановлений термін вони не надали свою позицію з погодження. Передбачено, що погодження є дійсним протягом строку дії дозволу. Перелік органів та осіб, що беруть участь в оформленні дозволу, позначається як вичерпний. Також йдеться про заборону вимагати від заявника надання додаткових висновків, погоджень та інших документів для видачі й оформлення дозволу.

ПРОТЕ:

Без сумнівів, запропонований проект хороший для бізнесу. Питання лише в тому, наскільки ймовірно прийняття саме варіанту Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини