Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕГУЛЬОВАНІ ЦІНИ НА ПРОДУКТИ

17 жовтня 2014, 09:00
186
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Днями в ЗМІ з'явилася інформація про наміри уряду відмовитись від державного регулювання цін на соціально значущі продукти та зняти всі обмеження на їх оптову та роздрібну вартість. Коментуючи цю інформацію, Міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка зазначив, що поки що офіційних рішень з цього приводу не було прийнято і вони навіть не були в розробці Міністерства.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пан Швайка звернув увагу, що така ініціатива не могла б пройти повз Мінагрополітики. Адже цей орган має безпосереднє відношення до формування цін на соціально значущі продукти. У зв'язку з цим розробка питання скасування державного регулювання в цій сфері повинна була б відбуватися за участю департаменту продовольства Міністерства. Однак про це Міністерству на офіційному рівні нічого не відомо, тому висновки в цьому питанні робити поки що рано. Але водночас Міністр не виключає, що це питання може почати розроблятися незабаром. І вже в цьому разі Мінагрополітики надаватиме офіційні роз'яснення громадськості.

ПРОТЕ:

Тобто заява Міністра свідчить лише про те, що наразі ініціатива відмови від держрегулювання цін знаходиться на ранніх етапах розробки. Отже, не варто чекати її втілення в найближчому майбутньому.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини