Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СКАСУВАННЯ АДМІНЗАХОДІВ НБУ

13 жовтня 2014, 09:03
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Перший заступник глави НБУ Олександр Писарук заявив, що НБУ очікує стабілізації валютного курсу найближчим часом, після чого Нацбанк зможе скасувати адміністративні заходи, запроваджені для його підтримки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, до 2015 року Нацбанк планує скасувати обмеження на купівлю валюти, а також зняти введені протягом 2014 року заборони на здійснення операцій з виведення валюти за кордон.

Сприяти цьому повинні результати зустрічі Голови НБУ Валерії Гонтаревої з представниками МВФ, на якій буде порушено питання перегляду програми фінансової допомоги Україні.

При цьому, за словами пана Писарчука, НБУ виявив всього 6 банків, які не продають валюту. Щодо 3 із них вже прийнято рішення про визнання їх неплатоспроможними.

Таке рішення - частина задекларованої політики НБУ на зменшення кількості банків у банківській системі (регулятор хоче вийти на число близько 150 банків). Власникам банків пропонується провести докапіталізацію, причому системоутворюючим банкам НБУ готовий надати фінансову допомогу.

ПРОТЕ:

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард вже заявила, що для підтримки економіки України потрібні значно більші кошти, ніж планує виділити Міжнародний валютний фонд. Тому у фінансуванні повинні взяти участь й інші організації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини