Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОСТУПНА ВОДА ДЛЯ ФЕРМЕРІВ

9 жовтня 2014, 09:01
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінагрополітики підтримало законопроект № 5101 про вдосконалення умов реалізації землевласниками та землекористувачами права видобування прісних підземних вод. Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про надра, які передбачають, що сільгоспвиробникам не знадобиться спеціальний дозвіл для видобування підземних прісних вод для виробничих потреб. При цьому для таких випадків планується підвищити обмеження обсягу забору води до 500 кубометрів на добу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі підтримки цієї ініціативи законодавцем, фермери зможуть безперешкодно користуватися підземними водами не лише в побутових, але й у виробничих цілях (у межах встановленого ліміту). Адже поки що процес отримання спеціального дозволу на користування надрами залишається занадто тривалим і витратним. Тому його оформлення часто просто не під силу для дрібних сільгоспвиробників. У Мінагрополітики навіть вважають, що це має масштабний вплив на економічні результати середніх і малих підприємств в аграрній сфері і часто призводить до припинення їх господарської діяльності. У зв'язку з цим очікується, що зелене світло в отриманні доступу до підземної води не лише полегшить роботу фермерів, але й позитивно позначиться на економічній ефективності всієї галузі сільгоспвиробництва.

ПРОТЕ:

Але все-таки визначать долю цієї ініціативи парламентарі та Президент, тому з упевненістю говорити про її майбутнє ще рано.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини