Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІТЕР ПОДАТКОВИХ ЗМІН

1 жовтня 2014, 09:04
125
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

26 вересня на щорічному податковому форумі, організованому Асоціацією юристів України, нові керівники державних фіскальних органів поділилися своїм баченням подальшого розвитку податкової сфери.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Чиновники впевнені, що реформа повинна стимулювати розвиток обороноздатності та відновлення зруйнованих територій. В основі майбутньої реформи лежить зменшення ставки єдиного внеску для роботодавців та запровадження жорстких санкцій за порушення податкового законодавства. Одночасно з її імплементацією Державна фіскальна служба пропонує ввести на 3 роки заборону зміни податкового законодавства. Як вважають в службі, це дозволить домогтися стабільності у бізнес-середовищі.

У законодавчій сфері важливим напрямом роботи держорганів на цьому етапі є імплементація Закону про електронне адміністрування ПДВ. Як відомо, система електронного адміністрування запроваджується вже з 1 січня 2015 року. Такий підхід, на думку податківців, повинен зменшити тиск на бізнес, мінімізувати людський чинник та збільшити надходження до держбюджету.

Додатково триває робота над законопроектом щодо скасування індивідуальних податкових консультацій, які, як засвідчила практика, часто створюють поле для злочинної діяльності.

Зі свого боку, Мінфін поділився інформацією про новий проект закону про електронні ключі, доступ до яких повинна мати не лише податкова. Окрім цього, чиновники наполягатимуть на тому, щоб акцизний податок залишився лише для алкогольної та тютюнової продукції, оминувши нафтопродукти. Також вони голосуватимуть проти податку на комерційну нерухомість.

ПРОТЕ:

Мораторій на зміни в податковому законодавстві це добре, але при виконанні двох умов: влада повинна його дійсно дотримуватися, а до його запровадження серйозно підійти до розробки змін, щоб не довелося вносити виправлення в екстреному порядку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини