Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІДКЛЮЧЕННЯ ГАЗУ ДЛЯ ПРОМИСЛОВОСТІ

24 вересня 2014, 09:06
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Прем'єр-міністр заявив, що уряд допускає можливість скорочення і навіть повного припинення постачання газу підприємствам хімічної промисловості, якщо палива не вистачатиме для забезпечення населення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Такі заходи уряд називає вимушеними, що, втім, мало порадує хімвиробників. Тому їм варто вже зараз замислитися, як забезпечити закупівлі газу у інших постачальників (як це вже зробив Одеський припортовий завод). Інакше цілком ймовірно, що взимку доведеться зупиняти виробництво.

Крім того, слід пам'ятати, що уряд може прийняти рішення відключати від газу і підприємства інших галузей промисловості, про що вже говорив Міністр енергетики Юрій Продан.

Уникнути відключень або, як мінімум, обмежень постачання газу для промисловості можна буде, якщо найближчим часом уряд знайде можливість закупити додаткові обсяги палива. Утім, це малоймовірно.

ПРОТЕ:

Для деяких підприємств відключення газопостачання може стати смертельним ударом, оскільки в теперішній непростій економічній ситуації не всі можуть дозволити собі простій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини