Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖАРХБУДКОНТРОЛЬ УДОСКОНАЛЯТЬ

23 вересня 2014, 09:04
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Можливість створення органів держархбудконтролю у складі органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій, а також передача на місцевий рівень повноважень з видачі дозвільних документів, перевірки та прийняття в експлуатацію об'єктів - все це унормовує зареєстрований у парламенті законопроект № 4465а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства України». Документ схвалено профільним комітетом ВР. Про це повідомили в Департаменті державних програм і розвитку житлового будівництва Мінрегіону.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект передбачає внесення змін до низки законодавчих актів, що визначають можливість надання документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, здійснення архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об'єктів:

- виконавчими органами сільських, селищних, міських рад з питань державного архітектурно-будівельного контролю - щодо об'єктів, розташованих на території населених пунктів;

- структурними підрозділами районних держадміністрацій з питань державного архітектурно-будівельного контролю - щодо об'єктів, розташованих за межами населених пунктів;

- Держархбудінспекцією через головних інспекторів будівельного нагляду - щодо об'єктів, розташованих на території декількох адміністративно-територіальних одиниць.

Також документом пропонується встановити вичерпний перелік підстав для повернення декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт. Строк видачі технічних умов планується скоротити з 15 - 30 до 10 робочих днів.

Прийняття законопроекту, на думку його розробників, сприятиме вдосконаленню містобудівної діяльності та посиленню ролі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо комплексного розвитку територій в інтересах територіальних громад.

ПРОТЕ:

Свого часу забудовники вітали передачу контрольних і дозвільних функцій у будівництві централізованій системі архбудконтролю, оскільки це дозволило зменшити кількість місцевих варіацій при видачі документів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини