Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БУДІВЕЛЬНЕ САМОРЕГУЛЮВАННЯ

12 вересня 2014, 09:01
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіон планує врегулювати питання запровадження саморегулювання серед виробників будівельних матеріалів, виробів та конструкцій. Зокрема, Мінрегіон нагадав, що 13 травня 2014 року Міністерством було затверджено Порядок реєстрації саморегулівних організацій, що дозволило почати запровадження механізмів саморегулювання на практиці.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мінрегіон продовжує роботу з подальшого розвитку саморегулювання, децентралізації у будівельній галузі та промисловості будівельних матеріалів, зокрема, за допомогою внесення змін до Порядку реєстрації саморегулівних організацій. Запропоновані зміни покликані створити умови для запровадження саморегулювання серед виробників будматеріалів, виробів та конструкцій. А це, у свою чергу, за словами фахівців, сприятиме підвищенню якості та надійності будівельної продукції.

Також Міністерством пропонується врегулювати питання делегування повноважень саморегулівним організаціям щодо можливості проведення останніми професійної атестації виконавців робіт, пов'язаних зі створенням об'єктів архітектури, та залучення до ліцензування господарської діяльності членів саморегулівної організації.

Як зазначили представники Мінрегіону, прийняття розроблених змін сприятиме поширенню професійного саморегулювання у будівництві.

ПРОТЕ:

Головне, щоб саморегулівні організації, які лобіює Мінрегіон, не стали квазірегуляторними органами, що наділені всіма повноваженнями з допуску на ринок, проте їх рішення не можна оскаржити в адміністративному порядку, наприклад у Державній регуляторній службі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини