Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЯК ПІДТВЕРДИТИ СВОЮ МОБІЛІЗАЦІЮ?

8 вересня 2014, 09:05
1019
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство оборони дало офіційне роз'яснення щодо того, який документ є належним підтвердженням мобілізації. Підтверджувати призов і проходження військової служби військовослужбовцем в особливий період, а також підтверджувати призов під час мобілізації резервістів і військовозобов'язаних може військовий квиток, в якому у відповідних розділах проставляються службові відмітки. Окрім цього, підтверджувати призов можуть довідки з військкомату або військової частини про призов військовозобов'язаного, а для резервістів - витяг з наказу або довідка про зарахування до списків військової частини, які видаються військовою частиною. Такі документи можуть видаватися також і сім'ям військовозобов'язаних та резервістів. Серед іншого, в роз'ясненні вказано, як правильно визначати початок військової служби та її завершення для військовозобов'язаних і резервістів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таке роз'яснення буде корисне для кадровиків підприємств, які починаючи з весни зіткнулися з тим, що працівники почали отримувати повістки у військкомат. Питання належного підтвердження мобілізації актуальне і для фізичних осіб - позичальників фінансових установ. У зв'язку з цим варто відмітимо, що НБУ вже перенаправив вказане роз'яснення своїм територіальним управлінням і банкам для прийняття до відома щодо питання звільнення мобілізованих позичальників від нарахування штрафів, пені та відсотків за користування кредитом.

ПРОТЕ:

Варто підкреслити, що надання цих документів лягає на плечі самих військовозобов'язаних і членів їх сімей. При цьому частина з них (наприклад, військовий квиток) може бути надана тільки постфактум, вже після звільнення з військової служби.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини