Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНТРОЛЬ ПІДАКЦИЗНИХ ТОВАРІВ

5 вересня 2014, 09:04
155
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набув чинності Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, посилено заходи контролю за зберіганням і транспортуванням етилового спирту та коньячного спирту. Внесено зміни до порядку видачі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією.

Крім того, передбачено створення Єдиного державного реєстру обладнання для промислового виробництва сигарет і цигарок. Зокрема, суб'єкти господарювання, у власності або користуванні яких знаходиться вказане обладнання, зобов'язані впродовж 6 місяців внести дані про нього до реєстру. Після закінчення зазначеного терміну штраф за зберігання та/або використання такого обладнання, не внесеного до реєстру, складе 150 тис. грн.

Також Перехідними положеннями Закону передбачено, що до 1 січня 2015 року буде прийнято рішення щодо доцільності введення з наступного податкового року електронної системи контролю сплати акцизного податку з тютюнових виробів.

ПРОТЕ:

Таким чином, у найближчі півроку виробникам підакцизної продукції варто готуватися до підвищеної уваги податківців, які ретельно стежитимуть за переходом на нові правила.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини