Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМІНИ, ПОВ'ЯЗАНІ З БАНКРУТСТВОМ

26 серпня 2014, 09:01
145
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст затвердив зміни до деяких наказів Міністерства юстиції України з питань банкрутства.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до внесених Мін'юстом законодавчих поправок дещо змінився порядок надання відомостей з Єдиного реєстру підприємств. Зокрема, документом конкретизовано, що у разі потреби в отриманні інформаційної довідки з реєстру поштою ФОП або юрособа повинна обов'язково вказати це в запиті із зазначенням місця проживання або місцезнаходження, куди слід надіслати довідку. Також до відомостей, які вказуються в довідці, додано ще один реквізит - стан провадження у справі про банкрутство. Такими реквізитами, як відомості про дату винесення ухвали суду про порушення провадження у справі про банкрутство, судову процедуру, в якій перебуває боржник, стан провадження у справі про банкрутство, а також дату винесення ухвали суду про припинення провадження, доповнили і перелік відомостей, які вказуються в скороченому витязі з реєстру.

Також зміни торкнулися і порядку подання арбітражними керуючими обов'язкових відомостей, необхідних для ведення Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство. Як відомо, обов'язковому заповненню підлягають усі поля форм повідомлень про надання інформації про банкрутство. У зв'язку ж зі змінами, форми подання інформації з незаповненими полями або заповненими без дотримання вимог вважаються не поданими, про що арбітражному керуючому надсилається відповідне повідомлення на електронну адресу.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що Мінекономрозвитку і раніше рекомендувало використовувати витяг з ЄДР як документ, який підтверджує, що учасник держзакупівель не перебуває в процедурі банкрутства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини