Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖІНВЕСТИЦІЇ СТАНУТЬ ЕФЕКТИВНІШИМИ

26 серпня 2014, 09:04
135
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Урядом схвалено зміни до Закону «Про інвестиційну діяльність», що покликані підвищити ефективність та прозорість системи управління державними інвестиціями, створити єдину систему проведення оцінки, відбору та моніторингу державних інвестиційних проектів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зміни розроблено на виконання Основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік та Матриці стратегічних та інституційних реформ, проведення яких погоджено зі Світовим банком для надання Україні чергового траншу фінансової допомоги у рамках другої позики на політику розвитку. Так, планується вдосконалити процедуру експертизи інвестиційних проектів (обов'язкова експертиза для проектів вартістю понад 30 млн грн. та державна оцінка для проектів вартістю до 30 млн грн. і проектних пропозицій незалежно від вартості). Також метою розробників змін є спрощення процедури державної реєстрації інвестиційних проектів. Окрім цього, передбачається запровадження децентралізації в частині прийняття рішень органами місцевого самоврядування та надання місцевої державної підтримки для реалізації місцевих інвестиційних проектів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що в нашій країні дуже часто навіть найкращі норми законів нівелюються підзаконними нормативними актами. Тому поки передчасно давати оцінку можливим наслідкам анонсованих нововведень. Подивимося, наскільки їх вдасться втілити.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини