Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНСПЕКЦІЯ ЗАХИСТИТЬ ПРАВА СПОЖИВАЧІВ

22 серпня 2014, 09:04
188
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держспоживінспекцією розроблено проект розпорядження КМУ «Про надання дозволу Державній інспекції України з питань захисту прав споживачів на проведення протягом серпня - грудня 2014 року відповідних перевірок підприємств, установ, організацій та фізичних осіб - підприємців».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Держспоживінспекція хоче відновити позапланові перевірки бізнесу, раніше заборонені Міністерством економічного розвитку та торгівлі до кінця поточного року в рамках загального курсу уряду на дерегуляцію національної економіки. «Дозволити Державній інспекції України з питань захисту прав споживачів проводити позапланові заходи за зверненнями фізичних та юридичних осіб про порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства», - йдеться у проекті відповідного документа.

ПРОТЕ:

Схоже, мораторій на позапланові перевірки чекає доля Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Спочатку непоганий документ, що давав бізнесу істотні переваги у відносинах з контролюючими органами, обріс величезною кількістю винятків, оскільки кожне відомство намагалося вивести себе з-під дії його норм, та фактично став вузькопрофільним. Утім, оптимізм вселяє те, що після 17 серпня 2014 року список винятків істотно скоротився.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини