Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕФОРМИ НА РИНКУ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

21 серпня 2014, 09:05
215
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіон розробив законопроект «Про житлово-комунальні послуги», який спрямований на створення та розвиток ринку послуг з управління житлом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:


Законопроект, зокрема, має на меті створення сучасного ринку послуг з управління житловим фондом і припинення державного регулювання цін на такі послуги. Більше того, документом пропонується введення системи комерційного обліку фактично використаних обсягів спожитих ресурсів та надається можливість для співвласників багатоквартирного будинку самостійно визначати керівника будинку та змінювати ЖЕК, у разі його незадовільної роботи.


Таким чином, запропонована законопроектом модель взаємовідносин передбачає відмову від державного регулювання тарифів на послугу з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій та запровадження договірних цін на послугу з управління багатоквартирним будинком. За твердженням Мінрегіону, законопроект нарешті створить умови для формування та розвитку конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг.

ПРОТЕ:

Одним із ключових питань стане те, як регулюватиметься доступ на ринок надання житлово-комунальних послуг. Адже якщо кількість гравців на ньому не зросте, говорити про розвиток ринку не доведеться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини