Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОТРАПИТИ ДО ДЕСЯТКИ КРАЩИХ

12 серпня 2014, 09:00
186
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремета в ході експертної зустрічі щодо обговорення пріоритетів урядової політики у сфері розвитку бізнесу вказав, що наша країна повинна увійти до десятки країн - лідерів рейтингу «Doing Business». Для цього уряд ініціює пакет змін до законодавства, спрямованих на поліпшення ключових чинників господарської діяльності за прикладом країн - лідерів цього рейтингу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Для досягнення поставленої мети уряд підготував зміни до законодавства, пов'язані зі спрощенням відкриття та припинення бізнесу, оптимізацією дозвільної системи, спрощенням порядку надання адміністративних послуг, створенням умов для виходу української продукції на ринок ЄС, забезпеченням ефективного захисту прав акціонерів, врегулюванням відносин власності, досягненням прозорості діяльності контролюючих органів та підвищенням їх відповідальності. Частину цих пропозицій вже підтримано парламентом. Пан Шеремета запевнив, що в перспективі, крім досягнення вказаного переліку цілей, це повинно поліпшити й окремі правові сфери, наприклад реєстрацію підприємств, отримання дозволів на будівництво, підключення до електричних мереж, державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Це дозволить значно наблизити бізнес в Україні до вищого ешелону рейтингу «Doing Business».

ПРОТЕ:

Для досягнення поставленої мети владі доведеться ударно потрудитися, оскільки в рейтингу «Doing Business - 2014» Україна посідає 112 місце. Хоча немає нічого неможливого, що доводить приклад Грузії, яка в цьому ж рейтинг посіла 8 місце.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини