Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТОК НА БЛАГОДІЙНІСТЬ СКАСУЮТЬ

6 серпня 2014, 09:04
200
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів підтримало ініціативу громадських активістів, які допомагають військовим і переселенцям із зони АТО, щодо відміни 17% податку на благодійність.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Сьогодні посильну допомогу військовим та переселенцям надають як громадяни, так і підприємства, об'єднання громадян та благодійні організації. Станом на 21 липня українська армія отримала 192,2 млн грн. благодійних коштів, у тому числі 55,4 млн грн. у вигляді матеріальних ресурсів.

У Міністерстві вважають, що відміна 17% податку на благодійність дозволить ще більше активізувати зусилля благодійників, які надають допомогу українській армії та потерпілим під час проведення антитерористичної операції.

ПРОТЕ:

Наскільки можна зрозуміти із заяв представників Міністерства, мова йде про дозвіл включати благодійні пожертвування до складу витрат при визначенні розміру прибутку, що оподатковується податком на прибуток. Тому дуже цікаво буде подивитися на конкретні формулювання законопроекту. Можливо, трактування поняття «благодійність» буде досить широке, що дозволить використовувати цей механізм у цілях податкової оптимізації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини