Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СПОЖИВЧЕ КРЕДИТУВАННЯ

6 серпня 2014, 09:05
150
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону «Про споживче кредитування», яким пропонується визначити загальні правові й організаційні засади споживчого кредитування в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Основною метою законопроекту є посилення захисту прав і законних інтересів споживачів та кредитодавців, створення належного конкурентного середовища на ринках фінансових послуг і забезпечення умов для розвитку економіки України, підтримки вітчизняного товаровиробника.

Прийняття документа дозволить:

- убезпечити споживачів фінансових послуг від ризиків порушення їх прав завдяки наданню їм повної та прозорої інформації для прийняття рішення, встановленню відповідальності фінансових установ за порушення прав споживачів фінансових послуг;

- забезпечити надійність банківської та фінансової системи через неможливість видачі кредитів споживачам з неналежною кредитоспроможністю;

- створити дієвий захист прав споживачів фінансових послуг шляхом урегулювання питань повноважень держорганів.

Крім того, прийняття проекту сприятиме гармонізації законодавства України із законодавством ЄС.

ПРОТЕ:

Уже існує чимало документів, що регламентують питання видачі кредитів населенню. І тому є ризик, що новий закон суттєво заплутає ситуацію, як це вже не раз відбувалося при прийнятті документів, які частково дублюють ті, що раніше діяли.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини