Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННІ ГРОШІ - ОБМЕЖЕННЯ

29 липня 2014, 09:04
244
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк уніс зміни до Положення про електронні гроші в Україні та Тарифів на послуги з реєстрації та ліцензування, що надаються Національним банком України.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Постановою визначено перелік фінпослуг, які банк - емітент електронних грошей має право надавати своїм клієнтам, укладаючи агентські договори з юридичними особами. Зокрема, до таких фінансових послуг у сфері використання електронних грошей відносяться послуги з розповсюдження електронних грошей, зі здійснення обмінних операцій з електронними грошима, з надання коштів поповнення електронними грошима, а також з приймання електронних грошей в обмін на готівкові чи безготівкові кошти.

Окрім того, документом встановлюється нове правило для суб'єктів господарювання, які матимуть право одержувати електронні гроші тільки в обмін на безготівкові кошти, а використовувати тільки для оплати товарів.

Змінами також визначається ліміт до 35 000 грн. протягом календарного року для здійснення розрахунків за допомогою електронного пристрою, який поповнюється. У розрахунок зазначеної суми не включаються електронні гроші, погашені через операційну касу емітента на вимогу користувача протягом календарного року.

ПРОТЕ:

Обмеження встановлено для одного гаманця, і тому, якщо в користувача є більш ніж один гаманець, можна здійснювати операції на більшу суму.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини