Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи з'являться у великих містах перехоплюючі парковки?

9 серпня 2018, 12:00
209
0
Реклама

Запропоновано внести зміни в ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів», вказавши можливість проектування на в'їзді в центральні райони великих міст перехоплюючих автостоянок.
Такі стоянки повинні розташовуватися поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метрополітену, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту. Їх слід розташовувати на відстані не більше 150 м від об'єктів обслуговування. На перехоплюючих парковках до 50% машино-місць повинно призначатися для тривалого зберігання авто (протягом дня) і до 25% - на кілька годин.
Нагадаємо, що чинне законодавство не забороняє організовувати перехоплюючі парковки, але їх практично немає в великих містах. У Києві вони не з'явилися і після неодноразових обіцянок мера міста.
Раніше Мінрегіон уже ввів норму про організацію перехоплюючих велопарковок біля станцій метрополітену. Кількість місць на них повинна відповідати 0,1% середнього добового числа користувачів станції, але не менше 10. Відстань від велостоянки до входу на станцію не повинна перевищувати 30 м, при щільній забудові це відстань може бути збільшена до 100 м.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини