Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку усуне колізію законодавства

13 серпня 2018, 14:42
218
0
Реклама

Закон «Про ліцензування видів господарської діяльності» скасував ліцензування в сфері телекомунікацій з 1 січня цього року. Разом з тим, за перше півріччя Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, видала 86 таких ліцензій. Це стало можливим через виникнення колізії двох законів: «Про ліцензування видів господарської діяльності» та «Про телекомунікації», з якого при прйнятті першого закону забули виключити норму про ліцензіонування операторів.

З метою усунення конфлікту МЕРТ підготувало та оприлюднило для обговорення проект закону, який повинен замінити ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації на повідомлення суб'єктами господарювання Нацкомісії про початок провадження такої діяльності. Йдеться про повідомний принцип початку ведення діяльності.

Разом з тим, говорити про повну відміну ліцензування можна, хіба що, стосовно інтернет-провайдерів. Для найбільших гравців ринку - операторів мобільного та фіксованого зв'язку, телерадіокомпаній - ліцензії та дозволи залишатимуться, адже вони використовують обмежений ресурс (радіочастотний і номерний).

Слід також зауважити, що за недотримання повідомного принципу діяльності операторів штрафуватимуть на суму від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини