Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд відмінить ліцензію на промисловий вилов риби

14 серпня 2018, 08:48
937
0
Реклама

Мінекономрозвитку вийшло з ініціативою відміни ліцензування діяльності з промислового вилову водних біоресурсів за межами юрисдикції України.

На думку розробників проекту, цей вид ліцензування є проявом подвійного регулювання, адже до отримання ліцензії суб'єкту господарювання необхідно отримати дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів. Перелік документів та відомостей для отримання такого дозволу ширший ніж для отримання ліцензії. При отриманні ліцензії здобувачу необхідно повторно надавати відомості, які надавались для отримання дозволу та вказувати розмір частки добування (вилову) водних біоресурсів (відсотків, тонн).

Органами державної влади встановлюються ліміти промислового вилову на кожен календарний рік, які в подальшому розподіляються на квоти. Це робиться з метою збереження та забезпечення раціонального використання окремих водних біоресурсів.

З метою виключення додаткових і надмірних механізмів регулювання пропонується внести зміни до законів «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» та «Про ліцензування видів господарської діяльності».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини