Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регулятор має намір регламентувати інформаційну роботу на фондовому ринку

16 серпня 2018, 08:44
223
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку оприлюднила проект положення про авторизацію осіб, які мають намір надавати інформаційні послуги на фондовому ринку. Підставою для провадження такої діяльності є внесення юридичної особи до Реєстру уповноважених осіб та отримання нею відповідного свідоцтва.

До надання інформаційних послуг на фондовому ринку відноситимуться таки види діяльності, як оприлюднення регульованої інформації; розповсюдження в режимі безперервного оновлення консолідованої інформації про фінансові інструменти та учасників фондового ринку; подання звітності та адміністративних даних до НКЦПФР.

Умовою для здійсненн авторизації є наявність у власності або в користуванні нежитлового приміщення, яке повністю відокремлене від приміщень інших юридичних осіб.

Особи, що надають інформаційні послуги на фондовому ринку матимуть право передавати незначну частину своїх процесів, функцій в аутсорсинг, проте відповідальність за якість надання таких послуг несе їх надавач.

Также проект положения определяет требования к программно-техническим комплексам для осуществления такой деятельности (к непрерывности деятельности и резервированию, проведению испытаний, защите информации, обработке неполной или потенциально ложной информации, ее распространению и сохранению).

Проект розроблений НКЦПФР відповідно до Закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини