Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Норми законодавства про працевлаштування іноземців потребують корегування

16 серпня 2018, 12:33
186
0
Реклама

Європейська бізнес асоціація звернула увагу на те, що на сьогоднішній день склалась ситуація, коли в дію вступили норми підзаконного нормативно-правового акта, неузгоджені із законом. Йдеться про постанову Кабміну від 25.04.2018 №322, що регламентує дію посвідки на тимчасове проживання іноземців та Закон «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Так, постановою збільшується з 10 до 15 днів строк видачі посвідки. Запроваджується ID-картка іноземця, що буде містити його біометричні дані, - таким чином виключається можливість подачі документів по довіреності. Також існує відмінність у тому, що за Законом документи на продовження дії посвідки потрібно подавати не пізніше ніж за 10 днів до завершення її дії, а згідно з постановою - не пізніше ніж за 15 днів.

Спрощення процедури та зменшення строків видачі посвідки стали можливими після прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій».

На думку ЄБА, неузгодженість норм законодавства здатна негативно вплинути на працевлаштування іноземних спеціалістів, тож асоціація закликає привести норми підзаконного акту у відповідність чинному Закону, аби уникнути неоднозначного їх трактування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини