Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держбанки змусять бути більш відкритими

17 серпня 2018, 08:07
223
0
Реклама

В даний час державні банки і банки з державною часткою складають більше 50% банківського ринку України, на їхню капіталізацію за роки незалежності було направлено близько 250 млрд грн (з них 155,4 млрд отримав ПриватБанк). Діяльність таких банків, крім економічної важливості для держави, має великий суспільний інтерес. Тому з ініціативи в.о. міністра фінансів Оксани Маркаровой Мінфін оголосив про те, що введе регулярну і детальну звітність цих банків про основні показники діяльності, стан впровадження ними «Основ стратегічного реформування державного банківського сектора», виконанні індивідуальних стратегій, а також про роботу з портфелями проблемних активів.
Спочатку на сайті Мінфіну будуть публікуватися квартальні і піврічні звіти. Згодом в спеціальному розділі сайту буде зібрана інформація про функціонування державного банківського сектора: поточні звіти банків, стратегії і звіти про процес їх реалізації, результати роботи з проблемними активами, включаючи реалізовані реструктуризації, а також актуальна інформація про судові процеси і зверненнях до правоохоронних органів. Всі дані будуть представлені як в узагальненому вигляді, так і по кожному з чотирьох державних банків окремо.
Протягом найближчих тижнів Мінфін разом з НБУ і банками буде обробляти формат розкриття інформації з урахуванням вимог чинного законодавства, зокрема, банківської таємниці. Обіцяно, що до 1 вересня буде оприлюднено формат нової звітності, а 1 листопада вийдуть перші розширені звіти.
Нагадаємо, що 5 липня цього року ВР прийняла закон (законопроект №8331-д), яким передбачено зміну структури наглядових рад державних банків. У них будуть входити не 15, а дев'ять членів, шість з яких повинні бути незалежними. З 19 липня цей документ знаходиться на підпису у Президента України.

***

Нагадаємо, що система перевірки і моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН дозволяє знайти інформацію про ваших контрагентів серед фізичних і юридичних осіб та здійснювати їх подальший контроль.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини