Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлено перелік індикаторів приховування бенефіціарної власності

17 серпня 2018, 12:00
266
0
Реклама

Держфінмоніторинг оприлюднив витяг зі звіту Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) та Егмонтської групи підрозділів фінансової розвідки «Приховування бенефіціарної власності» (липень 2018). Він, по суті, являє собою перелік ознак у діяльності фізичних та юридичних осіб, які свідчать про свідоме приховування інформації про бенефіціарного власника.

Такими індикаторами, до прикладу, є небажання або неможливість клієнта надати інформацію про власну бізнес-діяльність чи корпоративну історію, використання посередників, ненадання інформації, даних та документів, які зазвичай потрібні для полегшення транзакцій, раптова фінансова активність після тривалої бездіяльності.

Окрім того, викликати підозру повинна відсутність фірми на інтернет-платформах або в соціальних мережах, невідповідність назви фірми характеру її діяльності.

Вивчаючи поштову адресу компанії, слід звернути увагу на її відповідність профілю діяльності, реєстрацію за цією адресою інших компаній, фактичну наявність такої адреси (принаймні, на карах Google).

Необхідно звернути увагу на доступність інформації про керівника, власника чи контролюючих акціонерів, на їх участь у діяльності компанії, можливість контактувати з ними та ін.

Під час розробки звіту щодо загроз, пов'язаних із приховуванням бенефіціарної власності, члени FATF та Егмонтської групи провели аналіз результатів 106 тематичних досліджень. Разом з тим, вони зазначають, що наведений перелік не є вичерпним.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини