Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страховикам можуть встановити нові правила подання звітності

22 серпня 2018, 08:10
195
0
Реклама

Нацкомфінпослуг опублікувала для обговорення доопрацьований проект розпорядження щодо змін до Порядку складання звітних даних страховиків. Необхідність цих змін пов'язана з більш чіткою регламентацією подання звітності у формі електронних документів. Зокрема, пропонується встановити, що кваліфіковані електронні підписи керівника та головного бухгалтера страховика будуть обов'язковими реквізитами пакету звітності.

Страховиків можуть зобов'язати подавати разом із річною звітністю ще й актуарний звіт у електронній формі. У ньому пропонують надавати детальну інформацію щодо адекватності зобов'язань у різних формах, які мають страховики. При цьому страховики розбиті на дві групи: страхування життя та інше страхування. Також, у разі прийняття документу, актуарії розкриватимуть інформацію про активи та зобов'язання страховика, що здійснює страхування життя, у розрізі валют та банківських металів.

Щодо інформації про ключові ризики та результати проведеного стрес-тестування, а також звіту про корпоративне управління, то їх можна буде подавати в паперовій або електронній формі на вибір.

Крім того, передбачається в Порядок передбачається внесення правок (головним чином редакційних) для приведення його у відповідність із Законом «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 28.08.2018.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини